Hlavní obsah

Největší internetový prodejce dovolených mění vlastníka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Největší internetový prodejce dovolených v Česku Invia.cz zřejmě změní vlastníka. Chce se jím stát investiční skupina Rockaway. Transakci začal posuzovat Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS). Uvedl to na svém webu. Dosavadním vlastníkem Invie je polský fond MCI.

Foto: Klára Fischleinová, Novinky

Ilustrační foto

Článek

ÚOHS zahájil správní řízení v pátek. Rozhodnout o povolení fúze by měl do konce února. Posuzovat bude oblast prodeje zájezdů, zprostředkování cestovního pojištění a online prodeje letenek.

Aktuálně jde o druhou transakci skupiny Rockaway, kterou má ÚOHS na stole. Začátkem ledna začal posuzovat prodej druhého největšího e-shopu v Česku Mall.cz a srovnávače cen Heureka.cz.

Rockaway firmy kupuje za víc než 200 miliónů eur (5,4 miliardy Kč). Obchod financují miliardáři Daniel Křetínský, Patrik Tkáč a investiční skupina PPF nejbohatšího Čecha Petra Kellnera. Jde o jednu z největších transakcí v maloobchodu v posledních letech.

Společnost Rockaway Capital vedle investic v oblasti internetu podporuje začínající technologické firmy. Působí v Praze, San Francisku a brazilském São Paulu. Jediným akcionářem firmy je Jakub Havrlant.

Invia.cz předloni zvýšila meziročně obrat o 34 procent na 3,4 miliardy korun a prodala 260 tisíc zájezdů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám