Hlavní obsah

Návrat k normálu? Emirates pořizují další letouny A380

Novinky, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na jedné straně se stále objevují obavy z varianty koronaviru delta, na druhé straně se zdá, že díky větší proočkovanosti klesá nebezpečnost nákazy. Aerolinky Emirates proto věří, že by se svět v nejbližší době mohl vrátit k normálu. Společnost proto do konce roku svoji flotilu rozšíří o tři airbusy A380.

Foto: Novinky

Flotila letadel A380 společnosti Emirates se tak rozroste na 118 kusů.

Článek

Poslední letadlo by mělo být do flotily zařazeno v listopadu. To je dříve oproti původnímu harmonogramu dodávky, která byla naplánována na červen 2022.

Flotila letadel A380 společnosti Emirates se tak rozroste celkem na 118 kusů.

„Se společností Airbus jsme se dohodli na dodání zbývajících objednávek letadel A380, u kterých jsme také zajistili finance na jejich nákup,“ uvedl šéf aerolinek Tim Clark.

Letiště Václava Havla v červenci odbavilo o 140 procent cestujících více než loni

Ekonomika

„V následujících dvou desetiletích bude Emirates i nadále největším provozovatelem tohoto typu moderního letadla,” dodal.

S postupným rozvolňováním cestovních omezení po celém světě po zahájení očkovacích kampaní proti covidu se v Emirates rozhodli v říjnu obnovit provoz A380 na linkách mezi Dubají a Ammánem, Káhirou, Düsseldorfem, Frankfurtem, Guangzhou, Londýnem (Heathrow), Los Angeles, Manchesterem, Mauriciem, Moskvou, Mnichovem, New Yorkem (JFK), Paříží, Torontem, Vídní, Washingtonem DC a Curychem.

Reklama

Související články

Eurowings přidá z Prahy 11 nových linek

Letecká společnost Eurowings spustí od konce října 11 nových linek z Prahy. Létat bude například do Španělska, Řecka, Velké Británie, Itálie, Dánska,...

Výběr článků

Načítám