Hlavní obsah

Nálada ve vedení německých firem se překvapivě zlepšila

Novinky, bož

Nálada německých podnikatelů a manažerů se v květnu nečekaně zlepšila. Index podnikatelského klimatu se stoupl z dubnového historického minima 74,2 bodu na aktuálních 79,5 bodu. Vyplývá to z pravidelného průzkumu Institutu ifo mezi zhruba devíti tisíci německými firmami.

Foto: Martin Havelka, Novinky

Index podnikatelského klimatu

Článek

Index podnikatelské situace, v němž podnikatelé a manažeři hodnotí aktuální situaci svého vlastního podnikání, za poslední měsíc klesl z 79,4 na 78,9 bodu.

Index očekávání, v němž podnikatelé hodnotí očekávání vývoje ekonomiky i svého podnikání v nejbližších šesti měsících, stoupl z dubnových 69,4 na aktuálních 80,1 bodu.

Německé podniky zahalila skepse, ještě horší než po krizi v roce 2009

Ekonomika

„Aktuální situaci podniky hodnotí opět o něco hůře, nicméně výrazně se zlepšila jejich očekávání pro příští měsíce,” uvedl šéf Institutu ifo Clemens Fuest.

„Přesto však většina firem stále čeká zhoršení obchodní situace,” dodal s tím, že důvodem k optimismu jsou především první uvolnění restriktivních protivirových opatření.

Reklama

Související témata:

Související články

Nálada ve vedení německých firem stagnuje

Nálada německých podnikatelů v únoru stagnuje. Index podnikatelského klimatu za poslední měsíc stoupl o 0,1 bodu na 96,1. Vyplývá to z pravidelného průzkumu...

Výběr článků

Načítám