Hlavní obsah

Na Hradě se koná konference lídrů českého stavebnictví

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na Pražském hradě se ve středu uskuteční Setkání lídrů českého stavebnictví. Konference se zúčastní představitelé současné i budoucí vlády a ředitelé stavebních, projektových a developerských společností v Česku. Budou řešit například strategii a budoucnost české dopravní infrastruktury či kritickou situaci kvůli zdražení stavebních materiálů. Zahájení konference je plánované na 10:00.

Živě: Na Hradě se koná konference lídrů českého stavebnictví Video: ČTK

 
Článek

Mezi účastníky budou ministr průmyslu a obchodu a ministr dopravy Karel Havlíček (ANO), ministryně financí Alena Schillerová (za ANO), ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová (za ANO), kandidát na ministra financí Zbyněk Stanjura (ODS), kandidát na ministra dopravy Martin Kupka (ODS), kandidát na ministra školství Petr Gazdík (STAN) a kandidát na ministra pro místní rozvoj a digitalizaci Ivan Bartoš (Piráti). Zúčastní se například i výkonná ředitelka společnosti Central Group Michaela Tomášková nebo prezident Svazu podnikatelů ve stavebnictví Jiří Nouza.

Prvním tématem konference je aktuální situace na stavebním trhu. Hovořit se bude i o koncepci státního rozpočtu pro příští rok, strategii pro zrychlení výstavby dostupného bydlení nebo o koncepci restartu přílivu mladých pracovních sil do stavebnictví.

Stavební výrobu zasáhl po začátku epidemie nemoci covid-19 v březnu 2020 propad. Od loňského dubna vytrvale oslabovala a až letos v květnu opět meziročně posílila.

V září podle Českého statistického úřadu stavební produkce meziročně vzrostla o 2,2 procenta, meziměsíčně byla vyšší o 0,4 procenta. Výroba v pozemním stavitelství se ve srovnání se stejným měsícem minulého roku zvýšila o 4,9 procenta, produkce inženýrského stavitelství naopak meziročně klesla o 3,6 procenta.

Komerční obsah.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám