Hlavní obsah

Na D1 budou o víkendu demolovat dva mosty, řidiče čeká objížďka

Ze soboty 19. března na neděli 20. března bude dálnice D1 mezi 41. a 56. kilometrem uzavřena kvůli demolici dvou mostů. Uzavírka potrvá od sobotních 19.00 do nedělních 11.00, informovalo Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD). To zároveň stanovilo dvě objízdné trasy pro osobní auta a kamióny.

Foto: David Ryneš, Mapy.cz

Uzavírka na D1 začne v sobotu večer a skončí v neděli dopoledne.

Článek

Objížďka pro osobní vozy a menší nákladní vozidla pod 12 tun povede ve směru z Prahy na Brno ze sjezdu na 41. kilometru D1 Šternov přes Vlašim, Čechtice a Loket, kde se na 66. kilometru vozidla opět vrátí na dálnici.

V opačném směru na Prahu bude provoz z dálnice sveden až na 56. kilometru v Souticích, vozidla pak budou pokračovat dále na Trhový Štěpánov, Vlašim a Benešov, na dálnici bude možné najet na 21. kilometru.

Těžší nákladní vozidla pak budou muset uzavřený úsek objíždět výrazně delší trasou přes Tábor a Pelhřimov. Sjedou tak už na 21. kilometru a zpět najedou až na 90. kilometru, nebo opačně.

„Objízdná trasa pro vozidla nad 12 tun může být aktivována hodinu před zahájením úplné uzavírky dálnice a ukončena hodinu po skončení úplné uzavírky dálnice,” upřesnilo ŘSD na svém webu.

Postupně se opravuje 21 úseků

Mosty, které se budou demolovat, jsou zavřené už od středy.

Dálnice D1 se rekonstruuje od roku 2014. Celá akce mezi Mirošovicemi na 21. kilometru a Kývalkou na 182. kilometru je rozdělená do 21 úseků, které se opravují postupně. Nyní jsou hotové čtyři úseky z první etapy a další tři jsou rozestavěné.

Letos očekává ŘSD zahájení prací na dalších šesti stavbách. Celkové náklady oprav všech vybraných úseků D1 se odhadují zhruba na 14 miliard korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám