Hlavní obsah

MND zase přijímá nové zákazníky pro odběr elektřiny a plynu

Hodonínská firma MND, která prodává domácnostem elektřinu a plyn, znovu přijímá nové zákazníky, uvedla v tiskové zprávě. Minulý týden ve středu, když společnost Bohemia Energy oznámila ukončení činnosti, MND přijímání nových zákazníků zastavila, aby měla dostatek energií pro stávající zákazníky za smluvené ceny. MND nyní nabízí novým zákazníkům fixaci ceny do konce roku 2022.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Statisíce zákazníků, kteří odebírali elektřinu od největšího alternativního dodavatele Bohemia Energy, mohou nyní šest měsíců odebírat energii od dodavatelů poslední instance, které vyjmenovává zákon. Jde o největší dodavatele na trhu.

Během této doby mohou uzavřít smlouvu s tímto dodavatelem, nebo si mohou vybrat jiného. Situace na trzích s energiemi je ve druhé polovině letošního roku dramatická kvůli souběhu řady negativních faktorů. Cena elektřiny a plynu se citelně zvýšila a někteří dodavatelé, jako Bohemia Energy už nedokázali zajistit svým zákazníkům služby za smluvené ceny.

ČEZ: Převod do standardního ceníku mohou zákazníci Bohemia Energy provést on-line

Ekonomika

Ceníky různých dodavatelů se v současnosti mění s ohledem na to, jak se mění ceny na trhu. Zákazníci, kteří nyní musí nebo chtějí měnit dodavatele, by si měli prostudovat jak ceny, tak podmínky smlouvy. Roční rozdíly mohou činit i tisíce korun.

MND uvádí, že při zájmu o novou smlouvu stačí vyplnit on-line formulář a zákazníci nemusejí nikam chodit ani telefonovat.

„Věřím, že obnovení naší nabídky přispěje k uklidnění situace na trhu,” uvedl ředitel marketingu Jan Sýkora. Firma se věnuje nejen maloobchodnímu prodeji energií, ale i velkoobchodu s plynem v Evropě a těžbě ropy a plynu.

Reklama

Související články

Rady zákazníkům Bohemia Energy

Všem zákazníkům, kteří od skupiny Bohemia Energy odebírali elektřinu nebo zemní plyn, budou energie dodávány i nadále, dodávka jim nebude přerušena....

Výběr článků

Načítám