Hlavní obsah

Mladí Britové po referendu víc hledají práci v zahraničí

Po referendu, ve kterém se Británie rozhodla opustit Evropskou unii, stále více mladých Britů hledá zaměstnání v jiných unijních zemích. Na webu to ve středu uvedl týdeník Politico Europe s tím, že nejvíce by z odchodu talentovaných pracovníků mohlo těžit Irsko.

Foto: Ian West, ČTK/AP

Mladí zastánci setrvání Británie v EU demonstrují proti výsledkům referenda o brexitu.

Článek

Po 48 hodinách od referenda vzrostl na dvojnásobek počet mladých lidí, kteří kvůli práci chtějí opustit Británii. Podle agentury Indeed, která zprostředkovává práci, je největší zájem o zaměstnání v Dublinu a Berlíně.

Britové se kvůli očekávanému odchodu své země z Unie ve zvýšené míře zajímají i o možnost získání irského občanství. Irský ministr zahraničí Charlie Flanagan v pondělí oznámil, že britský nápor s žádostmi ohrožuje v době špičky chod systému.

Foto: Ian West, ČTK/AP

Velmi těsný výsledek referenda nedává politikům mandát pro odchod z EU, argumentují demonstranti

V centru zájmu Britů je i Kanada. Ta uvedla, že minulý týden v pátek, kdy byly zveřejněny výsledky čtvrtečního referenda, vzrostla návštěvnost na webu jejího přistěhovaleckého úřadu o 325 procent.

Motivaci hledání práce v cizině zvyšuje i výrazné oslabení libry vůči euru a dolaru z posledních dnů. Část britských firem navíc plánuje kvůli brexitu omezení náboru pracovníků či chce dokonce propouštět. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Cameron referenda o vystoupení z EU nelituje

Lituji výsledku britského referenda o vystoupení z Evropské unie, ale nelituji, že jsem ho uspořádal, prohlásil v úterý večer premiér David Cameron po večeři...

Výběr článků

Načítám