Hlavní obsah

Majiteli televize Nova ve čtvrtletí klesl provozní zisk i příjmy z reklamy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mediální společnosti Central European Media Enterprises (CME), která v České republice vlastní televizi Nova, klesl v prvním čtvrtletí provozní zisk podle aktuálních směnných kurzů meziročně o pět procent na 26,2 milionu dolarů (662,2 milionu Kč). Slabší byly i tržby z televizní reklamy, uvedla firma.

Foto: Profimedia.cz

Majiteli televize Nova ve čtvrtletí klesl provozní zisk i příjmy z reklamy.

Článek

Akcionáři CME v únoru schválili nabídku na převzetí firmy od skupiny PPF miliardáře Petra Kellnera. Součástí CME jsou televizní stanice v pěti zemích střední a východní Evropy včetně české skupiny Nova.

Čisté tržby v České republice klesly podle aktuálních směnných kurzů o 2,2 procenta na 49,2 milionu dolarů. Provozní zisk v Česku firma zvýšila o 6,7 na téměř 16 milionů dolarů (405 milionů korun).

Čisté tržby v uplynulých třech měsících při použití aktuálních směnných kurzů klesly o dvě procenta na 143,8 milionu dolarů (3,6 miliardy Kč). Počítáno stálými kurzy naopak o dvě procenta vzrostly.

Zisk majitele televize Nova stoupl na 963 milionů korun

Ekonomika

Firma uvedla, že pociťuje všeobecnou hospodářskou nejistotu způsobenou globální pandemií nemoci covid-19. Pozoruje to na propadu příjmů z televizní reklamy, který započal už v březnu.

Pokles příjmů z reklamy pokračuje i v dubnu a firma očekává, že negativně ovlivní finanční výsledky ve druhém čtvrtletí. Za první tři měsíce letošního roku se příjmy z televizní reklamy snížily, měřeno aktuálními směnnými kurzy, o čtyři procenta.

S problémy se PPF setkala ve Spojených státech. Republikánský senátor Marco Rubio den před hlasováním na valné hromadě prohlásil, že chce, aby vláda USA prověřila bezpečnostní dopady prodeje CME. Svou žádost odůvodnil vazbami PPF na Čínu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám