Hlavní obsah

Zisk majitele televize Nova stoupl na 963 milionů korun

Novinky, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost CME (CETV), která je majitelem české televizní skupiny Nova, ve třetím čtvrtletí zvýšila provozní zisk OIBDA ve stálých cenách o 23 procent na 41,4 milionu dolarů (963,35 milionu korun). CME to uvedla ve čtvrteční tiskové zprávě.

Zisk majitele televize Nova stoupl na 963 milionů korun.

Článek

V Česku zisk vzrostl při stálých cenách o 21 procent na 17,5 milionu dolarů (407,6 milionu korun). Čistý příjem ve třetím čtvrtletí ve stálých cenách stoupl meziročně o sedm procent na 138,9 milionu (3,23 miliardy korun).

Za prvních devět měsíců letošního roku společnost ve stálých cenách zvýšila provozní zisk před odpisy a amortizací o 23 procent na 152,8 milionu dolarů (3,55 miliardy korun). Při aktuálních cenách čistý příjem za první tři čtvrtletí klesl o jedno procento, avšak při stálých cenách o šest procent vzrostl a činil 469 milionů dolarů (10,9 miliardy korun).

Příjmy z televizní reklamy za první tři čtvrtletí při aktuálních cenách klesly o tři procenta, nicméně při stálých cenách stouply o čtyři procenta.

CME je vlastníkem společnosti CET 21. Ta je držitelem licencí na vysílání televizních stanic Nova, Nova Cinema, Nova Sport, Nova 2, Nova Action, Nova Gold a Nova International.

Reklama

Související články

Novu budou řídit hned dva generální ředitelé

Televize Nova v pondělí oznámila, že Klára Brachtlová a Jan Vlček byli jmenováni společnými generálními řediteli televize Nova. Oba jsou více než pět let členy...

Majiteli televize Nova stoupl zisk

Mediální společnost Central European Media Enterprises (CME), která v ČR vlastní televizi Nova a další televizní stanice, ve druhém čtvrtletí zvýšila provozní...

Výběr článků

Načítám