Hlavní obsah

Majitel obchodů Albert v Česku ztrojnásobil zisk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Nizozemská maloobchodní společnost Ahold v prvním čtvrtletí hospodařila s očištěným provozním ziskem 449 miliónů eur (12,1 miliardy korun), což je meziroční nárůst o 15 procent. V Česku, kde firma provozuje obchody Albert, se zisk meziročně ztrojnásobil na šest miliónů eur (162,1 miliónu korun). Tržby v Česku stouply na 14,3 miliardy korun, uvedla firma.

Foto: Profimedia.cz

Supermarkety Albert patří nizozemské společnosti Ahold

Článek

Čtvrtletní zisk Aholdu překonal očekávání analytiků, kteří jej v anketě agentury Reuters v průměru odhadovali na 430 miliónů eur. Celkové tržby se zvýšily o čtyři procenta na 11,8 miliardy eur (318,9 miliardy korun), v Česku pak jejich nárůst činil 2,5 procenta na 528 miliónů eur (14,3 miliardy korun).

Ahold se loni dohodl na spojení s belgickým konkurentem Delhaize. Sloučená skupina s názvem Ahold Delhaize bude čtvrtým největším maloobchodním řetězcem v Evropě. Ahold ve středu potvrdil, že spojení by mělo být dokončeno v polovině letošního roku.

Ahold vstoupil na český trh v roce 1990. V současné době podle svých internetových stránek v České republice zaměstnává více než 17 500 lidí.

Společnost Delhaize v minulosti na českém trhu provozovala supermarkety Delvita, v roce 2007 je ale prodala německé maloobchodní skupině REWE Group.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám