Hlavní obsah

Majitel O2 loni zvýšil zisk o 16 procent na 11,3 miliardy

Novinky, ČTK, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Telekomunikační skupina PPF Telecom Group loni zvýšila čistý zisk o 16,1 procenta na 432 milionů eur (asi 11,3 miliardy korun). Konsolidované výnosy skupiny zahrnující operátory O2, CETIN nebo Telenor stagnovaly na 3,2 miliardy eur (83,5 miliardy korun). Firma to uvedla na svých stránkách.

Foto: Novinky

Skupina zahrnuje operátory O2, CETIN nebo Telenor .

Článek

Počet zákazníků mobilních operátorů PPF Telecom Group k 31. prosinci 2020 meziročně vzrostl o 0,6 procenta na 18,3 milionu. Množství smluvních zákazníků se zvýšilo o 1,3 procenta a dosáhlo 67 procent jejich celkového počtu.

„Dobré finanční výsledky dokládají odolnost, s jakou naše firmy čelí překážkám spojeným s pandemií a lockdowny,” uvedl generální ředitel PPF Telecom Group Ladislav Bartoníček. Připomněl, že role komunikační služby v době lockdownů spíše roste, protože jsou nutné pro práci a studium na dálku.

Návrh od PPF na sjednocení s Air Bank je v zájmu naší banky, rozhodla Moneta

Ekonomika

Podle Bartoníčka skupina na konci roku posílila tím, že oddělila mobilní sítě od maloobchodní části v Bulharsku, Maďarsku a Srbsku, a následně je sloučila s infrastrukturní společností do CETIN Group.

PPF Telecom Group představuje telekomunikační divizi skupiny PPF nejbohatšího Čecha Petra Kellnera. Zahrnuje mobilní operátory O2 Slovensko, Telenor v Černé Hoře, Bulharsku, Maďarsku a Srbsku, integrovaného operátora O2 v Česku a infrastrukturní společnosti CETIN v Bulharsku, Česku, Maďarsku a Srbsku.

PPF působí v Evropě, Asii a Severní Americe. Vlastní aktiva ve výši 44 miliard eur a zaměstnává celosvětově 98 tisíc lidí.

Reklama

Související články

Telefonní budky končí

Veřejné telefonní automaty končí. Rada Českého telekomunikačního úřadu tento týden rozhodla, že je stát jako takzvanou univerzální službu přestane dotovat....

Kellnerovo O2 zvýšilo zisk o 7 procent

Operátor O2 loni zvýšil konsolidovaný čistý zisk o 7,1 procenta na 5,85 miliardy korun, oznámila společnost. Výnosy stouply o 2,6 procenta na 39,77 miliardy....

Výběr článků

Načítám