Hlavní obsah

Lufthansa kvůli stávce ruší 1300 letů pro 180 tisíc cestujících

• Aktualizováno
Novinky, bož

Německá letecká společnost Lufthansa kvůli čtvrteční a páteční stávce stevardů ruší 1300 letů, které měly přepravit 180 tisíc cestujících. Společnost to ve středu oznámila v tiskovém prohlášení. Letiště Praha zatím žádné zrušené lety hlášeny nemá.

Foto: Felix Hörhager, ČTK

Letoun Airbus A380-800 německé společnosti Lufthansa na letišti v Mnichově.

Článek

„V tuto chvíli nemáme hlášené žádné zrušené lety operované společností Lufthansa. Situace se však může ještě změnit,” uvedl na dotaz Novinek mluvčí letiště Roman Pacvoň.

„Doporučujeme proto cestujícím, aby sledovali aktuální informace o svém letu, a to buď na internetových stránkách dopravce nebo Letiště Praha,” dodal.

Dcery Lufthansy poletí

Stávku svolal odborový svaz UFO, který zastupuje stevardy. Lufthansa se domáhala zákazu stávky u soudu ve Frankfurtu, ale neuspěla.

Foto: Leonhard Foeger, Reuters

Flotila Austrian Airlines na vídeňském letišti

Lety dceřiných společností Lufthansy jako Eurowings, Germanwings, SunExpress, Austrian Airlines nebo Brussels Airlines se stávka nedotkne.

Ve čtvrtek Lufthansa zvládne vypravit 2300 z tří tisícovek plánovaných letů. V pátek pak proběhne 2400 letů. Zrušeno tedy bude celkem 1300 letů, což se dotkne zhruba 180 tisíců cestujících.

V německé letecké přepravě se letos stávkuje poněkolikáté

Při výstražné stávce odborů UFO 20. října Lufthansa hlásila zhruba stovku zrušených letů.

Stevardi Lufthansy budou dva dny stávkovat

Ekonomika

Na německých letištích se protestovalo také na začátku roku. Kvůli celodenní výstražné stávce pozemního personálu na letišti v Hamburku bylo na začátku února zrušeno přes 70 letů. Dotklo se to i spojení s Prahou.

Odborový svaz Ver.di svolal stávky na letištích ve Frankfurtu, v Hamburku, Mnichově, Lipsku/Halle, Drážďanech, Brémách, Hannoveru a Erfurtu také v lednu. Zrušeny byly stovky letů, včetně několika mezi Frankfurtem a Prahou.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám