Hlavní obsah

Leo Express zlevnil jízdné pro zákazníky Českých drah na 95 korun

Právo, Jiří Novotný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Na trase Praha – Ostrava, kde spolu o přízeň cestujících soupeří tři železniční dopravci, zuří stále lítější cenová válka. Zatím s posledním atakem teď přišel Leo Express, který zlevnil držitelům IN karty Českých drah (ČD) jízdné z Prahy do Olomouce na pouhých 95 korun.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Na trati Praha – Ostrava zuří cenová válka.

Článek

České dráhy to považují za provokaci. „Necháme si udělat právní analýzu a pak se rozhodneme, jak na to reagovat. To že Leo Express takovým způsobem zacílil na naše klienty, je podle mne za hranicí konkurenčního boje a slušného podnikání,“ řekl Právu mluvčí ČD Radek Joklík.

Na dotaz, kolik je nyní jízdné ČD z Prahy do Ostravy, Joklík sdělil: „Jízdenka bez jakýchkoli slev stojí 295 korun, a akční jízdné pro držitele naší IN karty 25 začíná od 260 korun.“

Šéf Leo Expressu Leoš Novotný se netají tím, že enormně levným jízdným chce přetáhnout ČD cestující. „Nabízíme jim tak možnost vyzkoušet naše vlaky švýcarské kvality,“ prohlásil.

Slevy hlásí i RegioJet

Koncem února zlevnila na trase mezi Prahou a Ostravou jízdné i soukromá společnost RegioJet podnikatele Radima Jančury. A v pátek RegioJet oznámil, že odstartoval březnovou Promo akci – třicetiprocentní slevu pro držitele In-karty ve svých žlutých rychlících. Z Prahy do Olomouce tak držitel této karty nyní pojede za jízdné začínající od 77 korun, a z Prahy do Ostravy od 99 Kč.

Podle Jančury jde o reakci na cenovou politiku Českých drah. „V prosinci ČD zdražovaly jízdné v celé síti, a pouze na lince Praha – Ostrava je naopak výrazně zlevnily pod ceny RegioJetu. Nyní jsme se proto rozhodli nastavit své ceny tak, abychom byli levnější než ČD,“ vysvětluje Jančura.

Zatímco dopravci spolu válčí, cestující na tom vydělávají a zlepšuje se i kultura cestování.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám