Hlavní obsah

Kyocera končí s výrobou digitálních fotoaparátů

– TOKIO

Velká konkurence, která vedla k velkému poklesu cen. Tak zdůvodnila japonská společnost Kyocera to, že se rozhodla opustit trh s digitálními fotoaparáty.

Foto: Zdeněk Šmýd

Festival v Miloticích nabídne kromě jiného nepřeberné množství krásných krojů z oblasti Kyjovska.

Článek

Firma v létě ukončí výrobu svých současných modelů digitálních fotoaparátů a nebude vyvíjet žádné nové. "Budeme se místo toho zaměřovat na expanzi divize fotografických modulů pro mobilní telefony," oznámila společnost, jejíž značky Kyocera a Contax mají nyní na japonském trhu s digitálními fotoaparáty méně než tříprocentní podíl.

Kyocera už snížila odhad čistého zisku pro současný finanční rok, který skončí tento měsíc, o 31 procent na 59 miliard jenů, tedy asi 12,4 miliardy korun. Výrazně za to může právě pokles tržeb za digitální fotoaparáty.

Společnost Kyocera působí rovněž v České republice. Firma loni oznámila, že v severočeské Kadani vybuduje za 200 miliónů korun závod na výrobu solárních panelů. Nový závod je už druhým projektem Kyocery v ČR. V roce 1992 firma založila v Lanškrouně společnost AVX Czechoslovakia, nyní AVX Czech Republic.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám