Hlavní obsah

Krize potěšila obchodníky s kondomy

Právo, znk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Finanční krize nemusí mít jen negativní důsledky. Jsou o tom přesvědčeni prodejci kondomů, jimž rapidně stoupá odbyt, napsal ve středu britský The Daily Telegraph. Firma Durex vyrábějící kondomy oznámila vzestup zisků za poslední půlrok o deset procent na 126,4 miliónů liber (přes 3,7 mld. Kč). Odbyt stoupl především v Británii, Francii, východní Evropě, Rusku a Číně.

Článek

Internetový prodejce Ocado uvedl, že zájem o prezervativy se zvýšil o 60 procent. „Lidé zůstávají víc doma a baví se po svém,“ shrnul ředitel firmy. Dodal, že důvodem vyšší poptávky může být i to, že páry nechtějí v době finančních potíží riskovat těhotenství a výdaje za mateřství.

V internetovém obchodě Asda vzrostl prodej kondomů o devět procent, o dvacet procent se zvýšil zájem o těhotenské testy. „Vyvozujeme z toho, že lidé raději tráví romantické večery doma než u stolu v restauraci,“ uvedl mluvčí firmy.

Podle něj stoupl i prodej čajových svíček (o 50 procent), šampaňského (o 20 %), ústřic (o osm procent), kalhotek a nočních košilí (o 22 %).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám