Hlavní obsah

Korean Air nařídily posádkám tvrdší zacházení s problémovými pasažéry

Novinky, tov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aerolinky Korean Air informovaly, že zpřísní pokyny i výcvik letušek a stevardů, aby dokázali „tvrdě a aktivně zasáhnout při násilí za letu“. Letecká společnost tak učinila po kritice za nedávný špatně zvládnutý incident na palubě, píše server BBC.

Foto: Stringer, Reuters

Posádka Korean Air nacvičuje zvládnutí výtržníka na palubě.

Článek

Aerolinie po incidentu přehodnotí také používání paralyzéru na palubě. „Korean Air bude reagovat tvrději a aktivněji proti násilí během letu, které ohrožuje jeho celkovou bezpečnost,“ uvedla společnost v prohlášení.

Americký zpěvák Richard Marx uvedl, že minulý týden pomáhal zkrotit výtržníka při letu z Hanoje do Soulu. Útočník po delší roztržce napadl posádku. Tu zpěvák označil za špatné vycvičenou i vybavenou. Jeho žena dodala, že neuměli používat taser ani cestujícího svázat provazem.

Na Twitteru zveřejnila jeho žena snímky z paluby.

Pravidla Korean Air již nyní povolovaly taser při „vážných situacích“, kdy jde posádce či cestujícím o život. Posádka proto s použitím taseru váhala, uvedla společnost. Nové instrukce dále neupřesnila, zveřejnila ale fotografie, kde personál zásah trénuje.

Foto: Stringer, Reuters

Cestující který vyvolal násilnou potyčku na palubě Korean Air na letišti v Soulu

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám