Hlavní obsah

Komerční bance klesl zisk o 25 procent na necelé dvě miliardy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Čistý zisk Komerční banky v prvním čtvrtletí roku 2021 klesl meziročně o 24,9 procenta na 1,997 miliardy korun. Vyplývá to z hospodářských výsledků, jež banka zveřejnila ve čtvrtek.

Foto: Panorama, Mapy.cz

Památkově chráněná budova Komerční banky v pražské ulici Na Příkopě

Článek

Výnosy společnosti klesly o 5,3 procenta na 7,4 miliardy korun. Provozní náklady se potom snížily o 1,5 procenta na 4,3 miliardy korun.

Objem klientských vkladů se meziročně zvýšil o 10,1 procenta na 985,7 miliardy korun. Objem aktiv klientů v podílových fondech, penzijním spoření a životním pojištění je o 5,9 procenta vyšší než před rokem a dosáhl 190,4 miliardy korun.

Valná hromada banky odsouhlasila převod celého zisku za rok 2020 na účet nerozděleného zisku z minulých let. Na konci čtvrtého čtvrtletí potom bude svolána mimořádná valná hromada, kde se má rozhodnout o výplatě dividend podle limitů, které komerčním bankám v současné mimořádné situaci stanovila Česká národní banka (ČNB).

PPF bance klesl loni zisk o miliardu na 1,13 miliardy

Ekonomika

Akcie Komerční banky na pražské burze ve čtvrtek po jedenácté hodině dopoledne připisovaly 0,98 procenta na 666,50 koruny za kus.

Majoritním akcionářem Komerční banky je francouzská Société Générale se zhruba 60procentním podílem. Součástí skupiny jsou vedle samotné banky také stavební spořitelna Modrá pyramida nebo KB Penzijní společnost.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám