Hlavní obsah

J&T Bance klesl čistý zisk o 47 procent na 1,67 miliardy

Novinky, ČTK, bož

J&T Bance, která poskytuje služby privátního bankovnictví, klesl loni meziročně čistý zisk o 47 procent na 1,67 miliardy korun. Banka to oznámila v pondělí.

Foto: Profimedia.cz

Do bankovního holdingu J&T Finance Group SE patří kromě české J&T Banky její slovenská pobočka, ruská banka J&T Bank AO, J&T Banka d.d. v Chorvatsku a slovenská Poštová banka.

Článek

Bilanční suma banky, tedy součet jejích aktiv nebo pasiv, vzrostla o 15 procent na 175 miliard korun. Tento nárůst ovlivnil zejména objem klientských vkladů, které meziročně vzrostly o 21 procent na 138,62 miliardy korun.

Dodatečné zdroje přijaté od klientů pak umožnily financování řady projektů. To se odrazilo v rostoucím trendu objemu portfolia pohledávek za klienty, který vzrostl o 45 procent na 98,79 miliardy korun.

ČNB souhlasila se zvýšením podílu PPF v Monetě

Ekonomika

J Banka patří do finanční skupiny J a poskytuje vedle služeb privátního bankovnictví financování v oboru realit a podnikových akvizic.

Do bankovního holdingu J Finance Group SE patří kromě české J Banky její slovenská pobočka, ruská banka J Bank AO, J Banka d.d. v Chorvatsku a slovenská Poštová banka.

Reklama

Související témata:

Související články

ING se stahuje z Česka. Nechá si jen firmy

Nizozemská banka ING se stahuje z českého trhu. Ke konci roku 2021 ukončí své služby osobního bankovnictví, které sestávají ze spořicích účtů a investic do...

Výběr článků

Načítám