Hlavní obsah

Klienti se do fitek zatím nevrací. Zájem tlumí zákaz sprch a potvrzení o testech

Novinky, ČTK, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Klienti se do fitness center podle většiny provozovatelů zatím kvůli výrazným omezením nevracejí. Ukázal to aktuální průzkum České komory fitness (ČKF), kterého se účastnilo 252 provozovatelů.

Foto: Novinky

Rok zavřená sportoviště

Článek

Největším problémem je podle 41 procent provozovatelů prokazování bezinfekčnosti, návštěvnost podle 31 procent utlumuje také zákaz používání šaten a sprch. Omezení kapacity považuje za komplikaci 21 procent provozovatelů. Dosud neotevřelo asi sedm procent fitness center, jedno procent muselo činnost ukončit.

Otevření vnitřních sportovišť podle provozovatelů nastalo v nejhorší čas. I před pandemií byla v této době nižší návštěvnost – červen až září patří k nejméně vytíženým měsícům. Lidé, kteří se do fitness center vracejí, jsou většinou držitelé permanentek, provozy z nich tak ani nemají žádný okamžitý příjem.

Lidé mohou znovu do fitness center a vnitřních sportovišť, zatím bez šaten a sprch

Domácí

„Zrušení červnových kompenzací proto považujeme za nefér jednání ze strany vlády. Ocitáme se tak v ještě větších ztrátách. Počítáme, že budeme mít v červnu třetinové tržby, s tím nemůžeme pokrýt ani nájemné. Uvidíme do konce roku, jaká bude situace, a poté se rozhodneme, zda fitness nechat, nebo uzavřít a rozprodat,” uvedla komora.

Mimořádný zákaz vstupu veřejnosti do vnitřních sportovišť vláda zrušila od 17. května. Podmínkou byl jeden člověk na 15 metrů čtverečních vnitřní plochy a na jednom sportovišti mohlo být nejvýše deset sportujících. K tomuto datu podle průzkumu otevřelo zhruba 64 procent fitness center. Na sportovišti může být od pondělí maximálně 30 lidí, fungování obnovilo dalších asi 29 procent provozů.

Vnitřní sportoviště patřily k nejdéle uzavřeným provozům. Naposledy jim vláda fungování kvůli zhoršení epidemické situace zakázala 18. prosince. Předtím do nich neměla veřejnost přístup od 9. října do 2. prosince.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám