Hlavní obsah

Kellnerova PPF prodala podíl v ruském těžaři zlata Polymetal

Novinky, bož

Skupina PPF nejbohatšího Čecha Petra Kellnera prodala 2,6 procenta akcií ruské těžební společnosti Polymetal, která se zaměřuje na těžbu zlata. Skupina to oznámila ve středu na Twitteru.

Foto: Petr Horník, Právo

Centrála PPF.

Článek

PPF už loni prodala 4,5 procenta akcií Polymetalu. V současné době tak její podíl činí 3,9 procenta.

Podle listu Hospodářské noviny PPF za aktuální transakci utržila 200 milionů liber (5,77 miliardy korun). Prodej podle deníku proběhl formou zvláštní aukce. Skupina investorů získala 12,5 milionu akcií a zaplatila 15,75 libry za kus.

Společnost Polymetal byla založena v roce 1998 v Petrohradě. Její cenné papíry jsou kótované na burzách v Londýně a Moskvě. Jsou také součástí akciového indexu FTSE 100, který zahrnuje sto společností s nejvyšší tržní kapitalizací na londýnské burze.

Zisk Kellnerovy PPF loni vzrostl na 27 miliard

Ekonomika

Jedná se o druhého největšího těžaře zlata v Rusku. Těží v šesti regionech Ruska a také v Kazachstánu a Arménii.

Skupina PPF investuje do řady odvětví od finančních služeb přes telekomunikace, biotechnologie, nemovitosti až po strojírenství. Mezi její dceřiné společnosti patří Home Credit, Air Bank nebo Škoda Transportation.

Ke konci roku 2019 PPF zaměstnávala celosvětově 135 tisíc lidí, z toho v Česku zhruba 14 tisíc.

Reklama

Související články

Air Bank klesl zisk o pět procent

Český finanční ústav Air Bank v prvním čtvrtletí letošního roku snížil zisk ve srovnání se stejným obdobím loňského roku o pět procent na 320,8 milionu korun....

Výběr článků

Načítám