Hlavní obsah

Kauzami zmítaný Samsung v posledním čtvrtletí zdvojnásobil zisk na 153 miliard

Novinky, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jihokorejská společnost Samsung Group v posledním čtvrtletí loňského roku více než zdvojnásobila čistý zisk na 7,1 biliónu wonů (zhruba 153 miliardy korun). Informovala o tom agentura Bloomberg. Dařilo se zejména divizi paměťových čipů, ale i prodeji chytrých telefonů, který se zotavil z aféry kolem vybuchujících telefonů Galaxy Note 7.

Foto: Miloslav Fišer, Novinky

Jihokorejská společnost Samsung Group v posledním čtvrtletí loňského roku více než zdvojnásobila čistý zisk na 7,1 biliónu wonů (zhruba 153 miliardy korun).

Článek

Vedle těchto faktorů Samsungu pomohla i slabá jihokorejská měna, z níž vyplývají vyšší ceny zmíněných paměťových čipů a televizorů.

V souvislosti s velkým skandálem prezidentky Pak Kun-hje došlo i k raziím v kancelářích Samsungu. Státní žalobci se domnívají, že Samsung výměnou za prezidentčinu podporu fúze poskytl 2,8 miliónu eur (zhruba 76 miliónů korun) podniku, jehož spoluvlastníky jsou prezidentčina blízká přítelkyně a její dcera. [celá zpráva] Jihokorejský soud odmítl vydat zatykač na šéfa společnosti I Če-jonga, o který požádal úřad zvláštního žalobce. [celá zpráva]

Další problémy měl Samsung kvůli kauze týkající se problémového telefonu Galaxy Note 7, který byl opakovaně stažen z prodeje kvůli přehřívání baterií a občasnému vzplanutí. Model se měl před Vánoci stát hlavním esem společnosti a konkurovat iPhonům od Apple.

Průzkum společnosti Ipsos však ukázal, že kauza s hořícími telefony značce Samsung výrazněji neuškodila. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám