Hlavní obsah

Hořící telefony Samsungu neublížily, zákazníci jsou loajální jako fanoušci Applu

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vedení společnosti Samsung si může oddechnout. Průzkum analytické společnosti Ipsos, který si nechala zpracovat agentura Reuters, totiž ukázal, že kauza týkající se problémů s hořícími bateriemi smartphonu Galaxy Note 7 značce nijak dramaticky neublížila. Většina zákazníků v USA by totiž opět zakoupila přístroj od společnosti Samsung.

BEZ KOMENTÁŘE: Samsung Galaxy Note 7Video: archív výrobce

 
Článek

Zhruba 91 % dotázaných uvedlo, že by si pravděpodobně koupili stejnou značku smartphonu – tedy Samsung. A to problémům s akumulátory navzdory.

Velmi podobně vyšel mimochodem průzkum také ve prospěch konkurenční společnosti Apple. Chytré telefony s logem nakousnutého jablka by si totiž opět koupilo 92 % lidí. To jinými slovy znamená, že zákazníci Samsungu projevují k této značce zhruba stejnou loajalitu jako fanoušci přístrojů s logem nakousnutého jablka.

Z respondentů, kteří o svolávání přístrojů Galaxy Note 7 věděli, by zhruba 27 procent v případě nákupu smartphonu uvažovalo nejprve o značce Samsung. U lidí, kteří o svolávání nevěděli, činil tento podíl 25 procent.

Fotografie modelu Galaxy Note 7 po výbuchu baterie zveřejněná na Twitteru. 

Chytrý telefon Galaxy Note 7 se na pulty obchodů dostal na přelomu srpna a září, jen nedlouho poté však musely být prodeje ukončeny. U sedmičky se totiž začaly projevovat vady napevno zabudovaného akumulátoru. Baterie se přehřívaly a v několika desítkách případů začaly hořet. Někteří uživatelé dokonce hovoří přímo o explozích.

Jihokorejský elektronický gigant se proto odhodlal k radikálnímu kroku a přístroje stáhl z trhu. Samsung přesto nechtěl sedmičku pohřbít. Zkraje října se tak na pulty obchodů tyto modely opět dostaly. Tentokrát však s novými bateriemi, které již neměly obsahovat žádné defekty.

Foto: Andrew Zuis, ČTK/AP

U některých chytrých telefonů Samsung Galaxy Note 7 se vznítily i vyměněné baterie, které měly být bezpečné.

Bohužel se však ukázalo, že to není pravda. Přístroje se opět přehřívaly, v některých případech začaly i hořet. Sen o vážném konkurentovi pro iPhone 7 a 7 Plus se rozplynul. Zástupci jihokorejského elektronického gigantu byli nuceni prodej i výrobu ukončit. [celá zpráva]

Tuzemští uživatelé mohou přístroj vrátit, detaily se dozvědí na bezplatné telefonní lince 800 726 786. Samsung jim nabídne místo vadného Notu 7 aktuální vlajkovou loď, tedy buď Galaxy S7, nebo Galaxy S7 Edge.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám