Hlavní obsah

Kabaně na místě šéfdesignéra Škody nahradí Stefani z VW

Novinky, tov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Novým šéfdesignérem automobilky Škoda bude od září dosavadní vedoucí designu exteriéru značky VW Oliver Stefani. Nahradí Jozefa Kabaně, který letos v únoru oznámil přechod k BMW, uvedla ve středu automobilka v tiskové zprávě.

Foto: Auto Škoda, ČTK

Novým šéfdesignérem Škody Auto bude od září dosavadní vedoucí designu exteriéru značky VW Oliver Stefani.

Článek

Třiapadesátiletý Stefani se u Volkswagenu od roku 2002 podílel například na vývoji modelů Up!, Polo, Jetta, Tiguan nebo současné generace modelu Golf. Je absolventem studia designu v Braunschweigu a v kalifornské Pasadeně.

„S Oliverem Stefanim nyní zahajujeme další fázi rozvoje. Naše auta navrhne a povede do éry digitalizace a elektrifikace výroby vozů ještě emocionálněji,” řekl předseda představenstva Škoda Auto Bernhard Maier.

Předchůdce Stefaniho Jozef Kabaň působil jako vedoucí designér mladoboleslavské automobilky od roku 2008. Předtím pracoval třeba pro Bugatti. Kabaň navrhl úspěšné škodovky posledních let, naposledy se podepsal pod Kodiaqem a modernizovanou Octavií. U značky BMW Kabaň nahradil dosavadního šéfdesignéra Karima Habiba.

Reklama

Výběr článků

Načítám