Hlavní obsah

Johnson & Johnson má nižší zisk, překonal však odhady

Americké farmaceutické a kosmetické společnosti Johnson & Johnson klesl ve druhém čtvrtletí zisk o pět procent na 3,8 miliardy dolarů (85,6 miliardy korun). Pokles způsobily hlavně odpisy nehmotných aktiv. Vyplynulo to z úterního sdělení společnosti. Výsledek překonal očekávání analytiků a firma také zlepšila výhled zisku na celý rok.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

K optimismu společnost vede skutečnost, že registruje vysokou poptávku po novějších produktech. Podnik v červnu dokončil převzetí švýcarské firmy Actelion, za kterou zaplatil zhruba 30 miliard dolarů.

Bez zahrnutí mimořádných položek zisk na akcii ve čtvrtletí dosáhl 1,83 dolaru a o tři centy překonal očekávání analytiků agentury Reuters. Celkové tržby se zvýšily o 1,9 procenta na 18,8 miliardy USD (423,5 miliardy korun).

Na americkém trhu se tržby Johnson & Johnson zvýšily o 1,6 procenta a v zahraničí o 2,3 procenta. Tržby ve spotřebitelské divizi a v divizi zdravotnických přístrojů stouply, ve farmaceutické divizi však kvůli slabšímu prodeji v USA o 0,2 procenta poklesly.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám