Hlavní obsah

Je to útok na principy, které hájíme, tvrdí Svoboda k odvolání šéfa DPP

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Primátor Bohuslav Svoboda (ODS) ve čtvrtek oznámil, že svolá valnou hromadu pražského dopravního podniku a hodlá prosadit změny v dozorčí radě. Svoboda naznačil, že by mohli skončit ti, kteří prosadili odvolání ředitele Vladimíra Liche. Nevyloučil ani restrukturalizaci Rady hlavního města.

Foto: Petr Horník, Právo

Pražský primátor Bohuslav Svoboda (ODS)

Článek

Svoboda nevnímá odvolání ředitele jako osobní útok na svou osobu, ale atak na to, jak se koalice zavázala změnit chod hlavního města. [celá zpráva]

"Je to útok na principy, které hájíme," uvedl v České televizi Svoboda. Nepředpokládá, že by mohlo dojít k rozpadu magistrátní koalice.

Foto: Petr Horník, Právo

David Vodrážka

Svoboda uvedl, že by mělo dojít k změnám v představenstvu a dozorčí radě DPP. Zmínil mimo jiné Davida Vodrážku i svého náměstka Josefa Noska, které označil za ty, kteří "pracují na druhé straně". Paradoxně jde o ty, kteří loni Svobodovi pomohli při utvoření koalice s TOP 09. Svoboda doplnil, že již obdržel rezignace několika členů dozorčí rady.

Lich by se mohl vrátit

Svoboda rovněž nevyloučil, že by se Lich (vyslovuje se Lič, pozn. red.) mohl vrátit na post šéfa DPP, neboť podle Svobody "plnil zadání" a podařilo se mu šetřit. Primátor navíc naznačil, že očekává podporu od premiéra a předsedy ODS Petra Nečase.

Změn by se podle Svobody měla dočkat i Rada hlavního města, která je vrcholným orgánem. Vedle primátora v ní zasedají čtyři náměstci a šest radních.

Odvolání Liche doporučila představenstvu dozorčí rada v čele s Jiřím Nouzou (TOP 09). Ten tvrdí, že podnik měl pod vedením Liche problémy s pojištěním majetku či dostavbou trasy A.

Lich ve středu informoval o tom, že kvůli smlouvám, které byly podle něj předražené, podal trestní oznámení na několik členů bývalého vedení a na konkrétní lidi, kteří smlouvy podepsali. Konkrétní jména však neuvedl. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám