Hlavní obsah

Ivanka Trumpová vyrábí v Číně, navzdory otcově rétorice v kampani

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Dcera amerického prezidenta Ivanka Trumpová si stále nechává některé produkty pro svou značku vyrábět v Číně, upozornila německá televize n-tv. Její otec přitom kritizuje společnosti, které přesunuly výrobu mimo Spojené státy. V kampani sliboval, že pokud jej lidé zvolí do Bílého domu, zvýší clo pro čínský dovoz.

Foto: Profimedia.cz

Donald Trump s dcerou Ivankou (vpravo)

Článek

"Americké společnosti by měly platit sankční cla, pokud vyrábějí v zemích s nízkými mzdami, a nikoli ve Spojených státech. Pro vlastní rodinu to však neplatí. Dcera Ivanka nechává v Číně pro svou módní řadu zhotovovat boty a tašky. A papá proti tomu dosud na Twitter nic nenapsal," stojí v upoutávce na reportáž televize, která tvrdí, že se Trump kvůli podnikatelským aktivitám dcery ocitá v dalším střetu zájmů.

Trumpová, která svého otce během voleb podporovala, využívá továrnu na jihu Číny. V nejlidnatější asijské zemi jsou obvykle dělníci v podobných závodech vykořisťováni, připomněla stanice. Na dotazy novinářů sdělil tým Trumpové, že „první dcera“ USA je připravená jednat o přemístění výroby do Spojených států.

Seznam Trumpových produktů vyráběných mimo USA sestavil loni v srpnu deník The Washington Post. Na soupisu figurují hlavně kravaty, košile, brýle a různé kousky domácího nábytku. Pro Trumpovu síť hotelů jsou v Číně vyráběny například tašky, osušky či šampony.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám