Hlavní obsah

Inspektoři ČOI mluvili německy. Zmateným trhovcům zabavili rekordní množství padělků

Novinky, tov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pracovníci České obchodní inspekce (ČOI) zadrželi na tržnici Dragoun v Chebu rekordní množství padělků v hodnotě 8,5 miliónu korun, což je nejvíce při jednom zátahu od roku 2011. Odhalili sklady falz i hodinářskou dílnu. Ve čtvrtek o tom informovala mluvčí ČOI Ivana Divišová.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Ilustrační foto

Článek

Minulý pátek vyrazilo 13 inspektorů ČOI z Plzeňského kraje za asistence cizinecké policie na tržnici Dragoun v Chebu.

„Díky invenci inspektorů, kteří se vydávali za německy mluvící zákazníky s tím, že by rádi něco 'originálního', se dostali do tří skladů plných falz. Dva sklady byly napěchované textilním zbožím různých světoznámých značek, v třetím skladu se nacházela falza luxusních kabelek včetně kovových značek, které trhovci dávají na bezejmenné kabelky,” uvedla mluvčí.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Čtvrtým úspěchem byl podle ní krámek s hodinářskou dílnou, kde se nacházely nejen zkompletované hodinky, ale i samotné strojky.

Při rekordní akci inspektoři odvezli 150 pytlů padělaného zboží. Celkem bylo zajištěno více než 3100 kusů falzifikátů různých druhů zboží a značek. Trika, mikiny, bundy, tepláky, teplákové soupravy, čepice (Adidas, Nike, Jack Wolfskkin, Lacoste, Raplh Lauren), ale také kabelky (Gucci, Louis Vuiton, Prada, Dolce Gabanna) a luxusní hodinky (Breitling, Rolex, Rado).

Hodnota padělků byla celkem 8,5 miliónu korun. Pro srovnání, za celé druhé čtvrtletí ČOI zadržela na tržnicích v Česku padělky za 24 miliónů korun. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Sběrny při výkupu šidily, zjistila inspekce

Čtyřicet procent sběren, které v letošním druhém čtvrtletí kontrolovala Česká obchodní inspekce (ČOI), porušilo právní předpisy. Čtvrtina z nich při výkupu...

Výběr článků

Načítám