Hlavní obsah

Google čelí žalobě amerického ministerstva práce

Novinky, tov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Internetová společnost Google čelí žalobě amerického ministerstva práce kvůli tomu, že úřadu neposkytla požadovaná data o zaměstnancích. Ministerstvo žádá soud, aby zrušil všechny státní smlouvy s Googlem, pokud nevyhoví. Informoval o tom server CNN.

Foto: Peter Power, Reuters

Logo společnosti Google v centrále v Kitchener-Waterloo v kanadské provincii Ontario

Článek

Google poskytuje datové služby některým federálním úřadům i armádě. Americká vláda po firmě požaduje zpřístupnění údajů o zaměstnancích, aby mohla prověřit, že při náboru nediskriminuje na základě rasy, náboženství, sexuální orientace nebo pohlaví.

Americké ministerstvo práce ve středu podalo na Google žalobu. Podle ní Google opakovaně odmítl poskytnout požadovaná jména zaměstnanců s kontakty a pracovní a platovou historií.

Ministerstvo požaduje, aby soud nařídil zrušení všech federálních smluv s Googlem, pokud požadavky nesplní, píše CNN.

Google v reakci uvedl, že stovky tisíc údajů o zaměstnancích již poskytl, spor se vede o řádově tisíce údajů, které považuje za soukromé.

„Tyto požadavky zahrnují tisíce soukromých kontaktních údajů, které pečlivě střežíme,“ uvedl Google v prohlášení s tím, že věří v dohodu s úřady.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám