Hlavní obsah

Fio bance o třetinu klesl zisk na 1,2 miliardy korun

Novinky, ČTK, bož

Fio banka loni vytvořila čistý zisk 1,2 miliardy korun, což představuje meziroční pokles zhruba o třetinu. Za nižším ziskem banka vidí pokles úrokových sazeb a dopady globální pandemie covidu-19. Výsledky loňského hospodaření společnost zveřejnila ve čtvrtek.

Foto: Fio banka

Fio

Článek

Objem vkladů banky stoupl loni meziročně rovněž o zhruba čtvrtinu na 175,2 miliardy korun. Bilanční suma banky, tedy součet jejích aktiv nebo pasiv, stoupla o zhruba čtvrtinu na 182,7 miliardy korun.

Banka dále informovala, že loni si u ní účet otevřelo 89 000 nových klientů a ke konci loňska tak jejich počet stoupl na 1,07 milionu.

Třetí rok v řadě banka překonala miliardovou hranici v zisku.

Fio bance stoupl zisk. Jako jediné z pětice největších bank podle počtu klientů

Ekonomika

Fio banka vznikla v roce 2010 udělením bankovní licence brokerské společnosti a následnou integrací družstevní záložny. Součástí skupiny Fio, kterou vlastní čeští podnikatelé Romuald Kopún a Petr Marsa, je RM-Systém.

Největším českým bankám loni zisky také kvůli dopadům pandemie klesaly. Komerční bance klesl čistý zisk o 45,3 procenta na 8,2 miliardy korun, ČSOB o 57 procent na 8,5 miliardy korun, Raiffeisenbank o 49 procent na 2,14 miliardy korun a české a slovenské UniCredit Bank o 50 procent na 5,03 miliardy korun.

Reklama

Související články

Komerční banka oznámila propouštění

Komerční banka chce v první polovině letošního roku snížit počet zaměstnanců o 3,5 procenta. Uvedla v pondělí večer na svém webu. Podle údajů banka k roku 2019...

Equa bank klesl zisk o 55 procent

Equa bank v loňském roce klesl čistý zisk o 55 procent na 197 milionů korun. Banka to oznámila v neděli. Počet klientů vzrostl o 13 procent na 477 tisíc.

Komerční bance klesl zisk na osm miliard

Komerční bance v loňském roce klesl čistý zisk o 45,3 procenta na 8,2 miliardy korun. Banka to oznámila ve středu. Objem klientských vkladů vzrostl o 9,4...

Výběr článků

Načítám