Hlavní obsah

Fiat čelí v Itálii hromadné žalobě, prý lhal o spotřebě vozů Panda

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Italský odvolací soud povolil hromadnou žalobu, která viní italsko-americkou automobilku Fiat Chrysler Automobiles z klamání zákazníků ohledně spotřeby modelu Panda. Zvrátil tak rozhodnutí soudu nižší instance, který žalobu zamítl. Informovala o tom ve středu agentura AP.

Článek

Fiat Panda podle italské organizace na ochranu spotřebitelů Altroconsumo spotřebovává o 18 procent paliva více, než tvrdí výrobce, a překračuje tak zákonem povolenou sedmiprocentní odchylku.

Panda s benzínovým motorem 1.2 51 KW spotřebuje podle měření organizace v reálném provozu v průměru 6,11 l/100 km, zatímco výrobce uvádí průměrnou spotřebu 5,2 l/100 km.

Hromadná žaloba požaduje pro každého majitele vozu Panda, který se k ní připojí, odškodné ve výši 239 eur (6500 Kč).

Altroconsumo nyní čeká na to, zda soud v Benátkách přijme hromadnou žalobu na německou automobilku Volkswagen kvůli údajnému nadhodnocení palivové úspornosti naftového modelu Golf 1,6 TDI.

Organizace přišla s obviněními týkajícími se spotřeby vozů Fiat Panda a Volkswagen Golf již v loňském roce, tedy před vypuknutím skandálu kolem falšování emisních testů automobilkou Volkswagen.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám