Hlavní obsah

Expremiér Topolánek dělá lobbistu pro Slováky

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Bývalý premiér Mirek Topolánek pracuje jako konzultant ve slovenské investiční skupině CTY Group. Jeho úkolem je zajistit zakázky zejména v zemích bývalého Sovětského svazu.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Mirek Topolánek

Článek

„Má na starosti v podstatě investiční příležitosti mimo Česko a Slovensko. Dívá se hodně na Východ, hlavně na Rusko, Ukrajinu a Kazachstán,“ upřesnil předseda představenstva CTY Ondrej Oravec, který si od Topolánka slibuje, že pomůže získat zakázky hlavně ve strojírenství a v petrochemickém průmyslu.

Odměna pro Topolánka je zahalena tajemstvím, dotaz MF Dnes ohledně platu zůstal nezodpovězen.

Skupinu CTY Group vlastní slovenští podnikatelé Juraj Kamarás a Ladislav Krajňák, kteří jsou i spolumajiteli pozemků pod stadionem pražských Bohemians. Skupina zahrnuje vedle výrobce trubek Modřanské potrubní a výrobce obráběcích strojů TOS Čelákovice i CTY Development, která staví v Praze byznysparky, a kolínské Barvy a laky.

Kromě výuky na NF VŠE a shánění zakázek pro chemicko-technologickou firmu VAE Controls by Topolánek rovněž rád uspěl jako kandidát na post šéfa Mezinárodní energetické agentury (IEA). Aby místo dostal, musela by ho Česká republika prosadit jako společného kandidáta EU. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám