Hlavní obsah

Equa bank klesl zisk o 55 procent

Novinky, bož

Equa bank v loňském roce klesl čistý zisk o 55 procent na 197 milionů korun. Banka to oznámila v neděli. Počet klientů vzrostl o 13 procent na 477 tisíc.

Foto: Profimedia.cz

Equa bank v loňském roce klesl čistý zisk o 55 procent na 197 milionů korun.

Článek

Celková bilanční suma Equa bank, tedy součet jejích aktiv nebo pasiv, meziročně stoupla o 15 procent na 73 miliard korun.

„Zisk banky byl ovlivněn především tvorbou rezerv na půjčky z úvěrového moratoria, i tak se bance v minulém roce podařilo zachovat vysokou obchodní výkonnost v období omezení ekonomiky spojené s pandemií covid-19,” uvedla společnost v tiskové zprávě.

ČSOB klesl zisk o 57 procent na 6,3 miliardy

Ekonomika

Vklady klientů se zvýšily na 64,3 miliardy korun. Vlastní kapitál banky vzrostl o tři procenta na 5,65 miliardy. Objem úvěrů byl meziročně vyšší o šest procent a dosáhl téměř 49,5 miliardy.

Celkový objem aktiv banky stoupl o 15 procent na 73,37 miliardy korun.

Equa bank působí pod tímto názvem od roku 2011. V roce 2019 vydělala 440 milionů korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Air Bank zvýšila zisk o osm procent

Air Bank za první tři čtvrtletí letošního roku vykázala čistý zisk 1,2 miliardy korun, což znamená, že meziroční nárůst byl o 8 procent. Banka je součástí...

Komerční banka oznámila propouštění

Komerční banka chce v první polovině letošního roku snížit počet zaměstnanců o 3,5 procenta. Uvedla v pondělí večer na svém webu. Podle údajů banka k roku 2019...

Výběr článků

Načítám