Hlavní obsah

Elektrárna Dukovany má problém s čtvrtým blokem, musela ho odstavit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dukovany
Aktualizováno

Na čtvrtém bloku jaderné elektrárny Dukovany se ve čtvrtek objevila netěsnost hlavní uzavírací armatury, technici jej proto museli neplánovaně odstavit. Informoval o tom mluvčí elektrárny Petr Spilka. Stejný blok byl kvůli poruše na týden mimo provoz už na začátku dubna.

Foto: Profimedia.cz

Pohled na jadernou elektrárnu Dukovany

Článek

Netěsnost v systému hlavní uzavírací armatury se objevila na páté smyčce primárního okruhu, sdělil Spilka. Správně netěsní ucpávkový systém hřídele armatury.

"Propouští větší množství vody, než odpovídá normálnímu organizovanému odvodu vody, a je potřeba jej opravit," uvedl mluvčí v tiskové zprávě.

Systém s netěsností se nachází v takové části primárního okruhu, kde se kvůli provedení opravy musí odstavit reaktor. Primární okruh bude nutné vychladit. Opravy mají trvat několik dní.

Elektrárna má čtyři jaderné bloky. U bloku číslo dvě by měla tento týden skončit plánovaná odstávka.

Reklama

Související články

V Dukovanech odstaví na měsíc jeden reaktor

V Jaderné elektrárně Dukovany na Třebíčsku začne v neděli letošní první plánovaná odstávka jednoho bloku. Reaktor se kvůli výměně části paliva a revizím...

Výběr článků

Načítám