Hlavní obsah

Důl Paskov se zavře na konci března

Novinky, tov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Věřitelský výbor OKD rozhodl o uzavření Dolu Paskov ke konci března 2017, informovala Česká televize. ČTK informaci potvrdil mluvčí ministerstva práce a sociálních věcí Petr Habáň. Co nejvíce zaměstnanců chce firma přesunout na jiné šachty.

Foto: Pavel Karban, Právo

Důl Paskov

Článek

Na Dole Paskov pracuje kolem 1 700 horníků. Na vyplacení odstupného všem nemá firma peníze, proto chce co nejvíce zaměstnanců přesunout do karvinské části revíru, uvedl již dříve mluvčí OKD Ivo Čelechovský.

Zavření ztrátové šachty, která táhla dolů celý podnik, je součástí restrukturalizace. Soud tento týden prodloužil OKD lhůtu pro vypracování reorganizačního plánu do dubna 2017. OKD se snaží najít strategického partnera. [celá zpráva]

OKD je v úpadku od května, reorganizaci firmy schválili její věřitelé v srpnu. Od státu dostala firma půjčku 700 miliónů, pro další finanční podporu ze strany státu není podle premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD) důvod.

Reklama

Výběr článků

Načítám