Hlavní obsah

Do Česka míří obří mobil pro seniory

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Od pátku se bude v Česku prodávat nový mobil Emporia Life určený pro seniory. Ti by bez problémů měli zvládnout ovládání přístroje, který má obří tlačítka a minimum doplňkových funkcí. Kromě starších lidí je telefon určen i pro zdravotně postižené.

Článek

Od prvního listopadu bude zařízení prodávat Telefónica O2. Nedotovaný přístroj bude stát 3 495 korun.

Telefon má kromě velkých tlačítek i velký displej, který je koncipován v oranžové barvě, pro lepší přehlednost znaků. Navíc na zadní straně přístroje je umístěno speciální červené tlačítko pro rychlé vytočení pomoci.

„Jedním stiskem umožňuje vytočit až pět různých předdefinovaných kontaktů. Telefon je navíc vybaven speciálním tlačítkem pro budík, svítilnou a diodami, které signalizují příchozí hovor,“ uvedl mluvčí Telefóniky Martin Žabka.

Lidé, kteří si telefon u Telefóniky koupí, mohou také využít přednastavenou speciální Linku seniorů. Volání na linku je zdarma a lidé se na ni mohou obracet, pokud potřebují pomoc. Mohou zde dostat například informace z oblasti medicíny, práva, psychologie a systému sociální podpory.

Již dříve se výrobci mobilních telefonů snažili nalákat seniory na "mobil" ve tvaru klasického telefonu, tedy se sluchátkem a šňůrou. Jablotron se však neuchytil a kvůli svému rozměru působil spíše kuriózně.

Reklama

Výběr článků

Načítám