Hlavní obsah

Další společnost přestala dodávat plyn, v režimu DPI skončí přes 100 zákazníků

Společnost Czech Energy končí s dodávkami plynu, vyplývá z informací na webu Operátora trhu s elektřinou (OTE). Podle jeho dat dodávala firma v listopadu plyn 112 zákazníkům, jejich počet se v průběhu loňského roku snižoval. Z 652 odběratelů v lednu na 200 v říjnu a 112 v listopadu. Firma informaci potvrdila na svém webu.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Ilustrační foto

Článek

Od října už konec dodávek oznámilo 15 firem. Kromě dodávek plynu se jablonecká Czech Energy podle svého webu zabývá také výstavbou plynových kotelen pro bytové a panelové domy, momentálně dodává teplo více než 3000 domácnostem.

„Vzhledem k probíhající kritické situaci na energetickém trhu se zemním plynem, jsme vám tímto s velikým politováním nuceni oznámit, že naše společnost Czech Energy s.r.o. vám nadále nedokáže zajišťovat dodávky plynu do vašeho odběrného místa,” uvedla firma na webu.

„Důvodem výše uvedeného je situace našeho hlavního velkoobchodního dodavatele zemního plynu, jenž již není schopen zajistit dodávky zemního plynu,” dodala.

Nového dodavatele plynu si loni našel rekordní počet lidí

Ekonomika

Czech Energy je tak dalším dodavatelem v řadě, který ukončil činnost.

Skupina Bohemia Energy, největší uskupení alternativních dodavatelů energií v ČR, která dodávala energie zhruba 900 tisícům klientů, oznámila loni 13. října ukončení činnosti a dodávek elektřiny i plynu. Jako důvod uvedla extrémní růst cen energií na trzích.

Dodávky ukončila také Kolibřík energie s 28 tisíci klienty, A-PLUS Energie se 150 odběrnými místy, Ray Energy, která dodávala zhruba 3000 klientů, a Microenergy, která dodávala energie více než 760 zákazníkům.

Činnost ukončila také společnost Energie pro Tebe, která dodávala plyn více než třem stovkám odběratelů, a Český Energetický Dodavatel, který měl více než 7000 odběratelů.

Nového dodavatele elektřiny si loni našlo přes 700 tisíc lidí

Ekonomika

Plyn přestaly dodávat 2350 zákazníkům také Františkovy energie, skončil i dodavatel Svinos s 21 odběrnými místy.

Odběratelům zajistí dodávky plynu a elektřiny dodavatelé poslední instance, bez energií tedy nezůstanou. Energie jim dodá dominantní dodavatel v daném regionu.

Reklama

Výběr článků

Načítám