Hlavní obsah

ČSOB propouští, do tří let skončí minimálně 600 lidí

Novinky, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Belgická banka KBC, která je matkou české ČSOB, ve středu oznámila propouštění. V ČSOB skončí v následujících třech letech minimálně 250 lidí ročně, uvedla KBC v tiskové zprávě. Do konce června se české bance podařilo zrušit čtyři stovky míst.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

V belgické KBC ve stejném období skončí 1400 lidí.

ČSOB v průběhu letošního roku integrovala některé služby a v některých oblastech zaváděla automatizaci. Tím by podle KBC banka měla získat schopnost lépe reagovat na požadavky klientů.

„Proto chce ČSOB nasadit více zaměstnanců, kteří by měli klientům poskytnout odborné rady, a naopak snížit stavy zaměstnanců, kteří se zabývají repetitivními procesy,“ uvedla KBC.

ČSOB je největší tuzemskou bankou podle výše aktiv, který v pololetí meziročně stoupl o desetinu na 228 miliard korun. Čistý zisk banky v prvním pololetí stoupl o 45 procent na 10,9 miliardy korun.

Reklama

Související témata:

Související články

ČSOB zvýšila zisk o pětinu na 4,8 miliardy

Čistý zisk skupiny ČSOB v letošním prvním čtvrtletí stoupl o pětinu na 4,8 miliardy korun. Celkový objem aktiv pod správou skupiny vzrostl meziročně o desetinu...

ČSOB stoupl zisk na 10,9 miliardy

Čistý zisk skupiny ČSOB v prvním pololetí stoupl o 45 procent na 10,9 miliardy korun. K růstu zisku přispěla koupě zbývajícího 45procentního podílu...

Výběr článků

Načítám