Hlavní obsah

ČSA nasadily na lety do New Yorku třetí airbus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Nasazením třetího letounu Airbus A310 zvýšily České aerolinie nabídku letů do New Yorku na deset letů za týden. Novinky o tom informovalo tiskové oddělení aerolinií. "Chceme létat na obě newyorská letiště, protože obě jsou strategickými přestupními místy," informoval tiskový mluvčí ČSA Dan Plovajko.

Článek

Národní letecký dopravce nasazením druhého letounu s kapacitou 209 cestujících reaguje na zvýšenou poptávku po letech do americké metropole. Kromě letů na mezinárodní letiště JFK, se letadla ČSA po roce a půl vrací na letiště Newark.

Do New Yorku ČSA létají třemi dálkovými Airbusy. Dvěma typy A310-300 s kapacitou 209 pasažérů a jedním A310-325 s kapacitou 201 lidí. Jeden z prvních dvou airbusů přitom ČSA nasadily začátkem června. Všechny lety ČSA do New Yorku jsou operované v code-share spolupráci s leteckou společností Delta, členem aliance SkyTeam. ČSA navíc mohou díky spolupráci s touto leteckou společností nabídnout spojení na bázi code-share z New Yorku do dalších 14 destinací v USA. Tyto lety jsou již operovány leteckou společností Delta.

Vyjednávání s piloty pokračuje

Vedení Českých aerolinií dnes opět jedná s odboráři o podobě rámcové kolektivní smlouvy na letošní rok. Právu to řekl mluvčí společnosti Dan Plovajko. Kromě rámcové smlouvy má mít osm odborových organizací ještě vlastní samostatné smlouvy s vedením. Tak se obě strany dohodly při kolektivním vyjednávání v noci na úterý, během něhož se na poslední chvíli podařilo zažehnat stávku pilotů a dalšího personálu.

Reklama

Související témata:

Související články

Beskydské Pustevny opět ozdobí sněhové sochy

Turistické středisko Pustevny v Beskydech na Vsetínsku opět ozdobí sochy ze sněhu a ledu. Sochařské sympózium Sněhové království začne v pondělí 10. ledna,...

Výběr článků

Načítám