Hlavní obsah

Beskydské Pustevny opět ozdobí sněhové sochy

Novinky, Martina Žáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Turistické středisko Pustevny v Beskydech na Vsetínsku opět ozdobí sochy ze sněhu a ledu. Sochařské sympózium Sněhové království začne v pondělí 10. ledna, hlavní program se chystá na víkend 15. a 16. ledna.

Foto: Martina Žáčková

Při sněžném sochařském sympoziu na Pustevnách vznikají mnohdy velmi originální díla.

Článek

Sochaři z tuzemska i zahraničí budou tvořit v Pustevnách nedaleko hory Radhošť svá díla ze sněhu a ledu již potřinácté. Živo tu bude od pondělí 10. ledna, kdy organizátoři začnou pro tvůrce chystat s pomocí těžké techniky sněhové válce o průměru a výšce tři metry a hmotnosti 11 tun a také ledové bloky o váze až 700 kilogramů. Z nich pak od středy 12. ledna začnou umělci vytvářet svá díla.

"Sochařský led se vytváří uměle a je trvanlivější než led přírodní. Díky němu už nebudeme tolik závislí na počasí," prozradil jeden z organizátorů, Miroslav Hrabal z občanského sdružení Art centrum DAGI. Ze sochařského ledu podle jeho slov na Pustevnách vznikne osm soch, ze sněhu čtyři.

Hlavní program pro veřejnost vypukne o víkendu 15. a 16. ledna. Po oba dny se tu bude konat zábavný program se soutěžemi. V neděli pak sněhová a ledová díla posoudí porota a ocení nejlepší dílo. www.dagi.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám