Hlavní obsah

Habartovské kulturní středisko na dvě hodiny ovládl maškarní rej pro nejmenší

Novinky, Aleš Plevka

Dům dětí a mládeže Habartov se rozhodl na pátek 25. února zorganizovat od 16 do 18 hodin maškarní dovádění pro děti do deseti let. Již s předstihem desítek minut se k budově městského kulturního střediska scházely děti s rodiči, aby si zábavné odpoledne všichni nenechali ujít a náležitě si je užili.

Foto: Aleš Plevka

Představování masek zvládala Šebestová i bez Macha a Jonatána na jedničku

Článek

Několik minut po čtvrté hodině odpolední tak mohla Šebestová (E. Dvořáková, ředitelka MŠ K. Čapka) všechny přivítat a zahájit celé maskované dovádění. I další osoby z řad organizátorů, a to včetně ředitelky DDM J. Chalupské, byly oděny v kostýmy např. rozkošných vos, myšek, andělů či pirátů.

Pomoc členů z řad Klubu mladých při DDM se ukázala opět nezbytná, neboť jen masek se tentokrát sešlo na šedesát a připočteme-li nezbytný doprovod, pohybovalo se v MKS na 150 lidiček a takový počet si už vyžaduje řádnou organizaci.

Na začátku byl vyhlášen první taneční blok. Parket se záhy zaplnil čarodějnicemi, princeznami, vílami, piráty a různými zvířecími, pohádkovými či naprosto fantaskními postavami. Všude to hýřilo úsměvy a barvami.

Následovala první soutěž živých vláčků, na niž navázalo taneční vystoupení dívek ze skupiny Orientgirls. Pak přišlo na řadu představování masek na pódiu, kde po malých skupinkách znovu defilovali špunti ve svých originálních převlecích. Někteří se ještě sotva drželi na nohách, a tak asistence rodičů byla nezbytná. Posléze přišel opět ke slovu tanec, přerušený až další soutěží o nejrychlejšího jedlíka, kdy se konzumovaly koláče. V poslední soutěžní skupině se pak zapojili do zápolení i rodiče.

A zase se tančilo a dovádělo. Poslední soutěž odpoledne spočívala v tom, že se skupinky masek snažily co nejrychleji zaplnit plato rozsypanými vajíčky. Nutno podotknout, že o pořadí až tak nešlo, neboť ceny v podobě nejrůznějších cukrovinek si stejně ten den nakonec hojně vysloužili a odnesly úplně všichni, kteří se dostavili do MKS v jakékoliv masce.

Podstatné však bylo to, že děti strávily odpoledne se svými rodiči a kamarády, a na ty dvě hodiny se z nich staly postavy z jejich snů a fantazie. O tom, že se navíc báječně bavily, svědčil především smích a také desítky rozzářených dětských očí, které se nacházely snad všude kolem. Bonbóny a lízátka se staly jen vítanou prémií navrch. Všem, kteří toto bezvadné odpoledne zorganizovali, patří tedy velký dík.

Reklama

Výběr článků

Načítám