Hlavní obsah

ČOI kontroluje Kaufland, zda nenabízí padělanou obuv

PRAHA

Česká obchodní inspekce (ČOI) v úterý kontrolovala prodejny hypermarketů Kaufland, kde se podle oznámení prý prodává padělaná obuv značky Adidas. Podnět k inspekci podala osoba, která má na používání značky oprávnění. Kaufland nařčení odmítl.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

.

Článek

"V řetězci prodejen Kaufland probíhá kontrola, která byla zahájena na základě podnětu majitele práv duševního vlastnictví," řekla mluvčí České obchodní inspekce Miloslava Fléglová. Potvrdila, že inspekce hledá případné padělky obuvi Adidas.

"Zásadně jsme s našimi dodavateli dohodli, že veškeré zboží odpovídá českým zákonným a úředním předpisům a neporušuje práva třetích osob. Na základě kontroly ČOI jsme zboží stáhli z prodeje, a to do té doby, než se věc dořeší," řekl Novinkám mluvčí Kauflandu Michael Šperl.

"V případě, že budeme mít pochybnosti, předáme zboží do zkušebny, která by měla mít výsledky do tří týdnů," doplnila Fléglová. Pokud by inspektoři byli o prodeji padělků přesvědčeni, začali by zboží zabavovat.

Podezření na to, že se zboží s padělanými značkami prodává v hypermarketech, se zřejmě objevilo poprvé. Doménou padělků jsou tržnice a malé obchůdky. Inspektoři ČOI jej proto hledají hlavně tady, loni zabavili padělky zhruba za 940 miliónů korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám