Hlavní obsah

Cestovní kancelář Bolero Tours končí

Právo, Vladimír Vácha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České Budějovice
Aktualizováno

Jihočeská třeboňská cestovní kancelář Bolero Tours po 23 letech končí činnost. Jak Právu potvrdila její mediální zástupkyně Gabriela Bechynská, na další období se jí nepodařilo získat povinné pojištění proti úpadku.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Bolero Tours fungovala na českém trhu od roku 1990 a nabízela zájezdy hlavně zákazníkům z Jihočeského kraje, kde dosud měla čtyři kanceláře – v Třeboni, Českých Budějovicích, Jindřichově Hradci a Táboře. Velikostí se řadila mezi středně velké regionální kanceláře, které ročně vyslaly do zahraničí zhruba 5000 turistů.

V současnosti, jak upřesnila Bechynská, už cestovka neorganizuje žádný zájezd a nemá klienty v zahraničí. Veškeré prodeje byly zastaveny už na začátku dubna, od té doby kancelář jednala s pojišťovnami a vyvíjela snahu k uzavření nutné pojistky na další období. Cenu několika set prodaných a dosud neuskutečněných zájezdů by mělo pokrýt dosavadní pojištění. Zástupci cestovní kanceláře spolupracují s pojišťovnou Generali, které předají podklady pro vypořádání.

„Našim klientům i pojišťovně poskytneme veškerou součinnost tak, aby byli všichni naši zákazníci odškodněni co nejrychleji. Vzniklá situace nás velmi mrzí a zákazníkům se omlouváme,“ dodal spolumajitel cestovky Jan Lebeda s tím, že cestovka bude v nejbližším období podrobně informovat své zákazníky o způsobu uplatnění jejich zákonných nároků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám