Hlavní obsah

Češi se vracejí k posílání pohlednic

Právo, jn

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přes konkurenci mobilních telefonů a internetu se stále více lidí vrací k zasílání klasických pohlednic. Za letošní první pololetí jich Česká pošta (ČP) prodala 886 460. Prodej za celý rok tak zřejmě překročí loňských 1,768 miliónu pohlednic.

Foto: Profimedia.cz

Článek

„Tradičně stoupají počty zakoupených pohlednic v období Vánoc, Velikonoc, ale i letních prázdnin, kdy si lidé posílali motivy měst, která navštívili, i obrázky zvířat či pohádkových postaviček,“ uvedla mluvčí ČP Marta Selicharová.

Také v případě takových událostí, jako jsou narozeniny či svátky, se lidé pomalu ale jistě začínají vracet k zasílání pohledů. Například o letošních Velikonocích pošta prodala více než půl miliónu pohlednic s motivy tohoto svátku.

„Kromě klasických pohlednic mohou lidé také využít naši službu MMS pohlednice,“ informovala Selicharová. Pomocí jednoduché aplikace si zájemci mohou vytvořit vlastní pohlednici a odeslat ji ze svého mobilu či počítače České poště. Ta ji vytiskne a doručí na kteroukoli adresu v ČR.

Jak mluvčí upřesnila, služba MMS pohlednice je účtována pomocí zpoplatněné SMS zprávy (Premium SMS) a stojí 26 korun. V ceně je vytištění i odeslání pohlednice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám