Hlavní obsah

Češi na prezidentské volby vsadili přes 185 miliónů. Rekordní sázka na Zemana překonala dva milióny

Novinky, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Češi na druhé kolo prezidentských voleb zatím vsadili 35,2 miliónu korun u společnosti Tipsport a 30 miliónů u sázkové kanceláře Fortuna. Novinkám to ve čtvrtek sdělili tiskoví mluvčí obou kanceláří. Na obě kola lidé u obou společností vsadili celkem přes 185 miliónů korun a lze očekávat, že toto číslo ještě do soboty významně naroste. Kurzy favorizují současného prezidenta Miloše Zemana.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Změnu v náladě sázkařů mohl způsobit dojem z úterní debaty na Primě

Článek

Zemanovi nejvíce věří zákazník Fortuny, který na něj vsadil 2,2 miliónu korun při kurzu 1,91:1. Pokud současná hlava skutečně obhájí mandát, sázková kancelář tomuto šťastlivci vyplatí více než 4,2 miliónu korun.

U Tipsportu padla zatím nejvyšší sázka na Zemanova protikandidáta Jiřího Drahoše. „Nejvyšší sázka 645 tisíc na Drahoše zatím nebyla překonána. Ten samý klient ale podal na Drahoše dokonce tři tikety, do nichž vložil celkem 1,5 miliónu korun,” sdělil Novinkám mluvčí společnosti Jiří Hadrava.

Více se sází na Zemana

Favoritem voleb je podle bookmakerů v tuto chvíli prezident Zeman. U Fortuny si na jeho vítězství lze vsadit s kurzem 1,6:1, u Tipsportu dokonce 1,51:1. Pravděpodobnosti vítězství Jiřího Drahoše je podle bookmakerů Tipsportu 2,68:1 a podle Fortuny 2,4:1.

Na tiketech se častěji objevuje Zeman
Petr Šrain, mluvčí Fortuny

Je to i tím, že v posledním týdnu před volbou sázkaři častěji sázejí na vítězství současné hlavy státu. Svoji roli mohlo sehrát i úterní televizní střetnutí na Primě.

„Během úterní televizní debaty a po ní zájem sázkařů o tip na Zemana ještě zesílil. Část sázkařů zřejmě usoudila, že měl Zeman v debatě navrch,“ komentoval vývoj kurzů expert společenské sázky z Tipsportu Pavol Boško.

Po prvním kole vedl Drahoš, pak se karta obrátila

„Předminulou sobotu ještě před sečtením všech volebních okrsků z prvního kola bookmakeři šance obou kandidátů bookmakeři ohodnotili v kurzu 1,65:1 pro Zemana a 2,13:1 pro Drahoše, nicméně sázkaři preferovali variantu Drahoš do té míry, že kurs ještě večer otočili v jeho prospěch a během čtyř dnů až na 1,51:1,” přiblížil vývoj mluvčí Fortuny Petr Šrain.

Zájem je zatím obrovský. Prezidentské volby zastiňují i blížící se olympiádu
Pavol Boško, expert, Tipsport

Před dalším víkendem se však situace začala obracet. „Na tiketech se častěji objevuje Zeman,” dodal Šrain s tím, že v náladě sázkařů se odrazil vstup Miloše Zemana do aktivní kampaně.

Letošní zájem překonal volbu před pěti lety

Na současnou hlavu státu si hned po prvním kole sázkař u Tipsportu vsadil za 90 909 korun v kurzu 2,3:1. „Evidujeme i trochu paradoxní sázku, kdy tipér dal na jeden tiket za 200 tisíc korun Drahoš – vítěz prezidentských voleb a vítěz voleb v Rusku – Putin, ke kterému má rozhodně blíže náš současný prezident. Putin je tradiční ruská jistota v kurzu 1,01:1,“ uvedl Pavol Boško z Tipsportu.

„Zájem je zatím obrovský. Prezidentské volby zastiňují i blížící se olympiádu, i když ta má do startu ještě pár týdnů čas,“ dodal Boško. Před pěti lety, kdy občané volili prezidenta poprvé, přijal Tipsport sázky v celkovém objemu 22 miliónů korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám