Hlavní obsah

Ceny pohonných hmot rostou

Novinky, ČTK, bož

Pohonné hmoty v Česku v uplynulém týdnu zdražily. Průměrná cena Naturalu 95 od středy do středy vzrostla o 14 haléřů na 28,26 koruny za litr. Nafta za stejnou dobu zdražila o tři haléře na průměrných 27,31 koruny za litr. Vyplývá to z údajů společnosti CCS, která ceny paliv sleduje.

Článek

Cena nafty na začátku roku klesala, zatímco cena benzinu spíše stagnovala. Oproti stejnému období stejného roku nicméně průměrná cena litru Naturalu 95 klesla o rovné čtyři koruny. Litr nafty za rok zlevnil dokonce o 4,64 koruny.

Nejlevnější benzin aktuálně natankují řidiči v Ústeckém kraji, kde litr vyjde v průměru na 27,84 koruny. Nejlevnější v republice zůstává i přesto, že za týden zdražil o 20 haléřů.

Ropný koncern BP vykázal rekordní ztrátu, dividendu zkrouhnul na polovinu

Ekonomika

Nejlevnější naftu nabízejí čerpací stanice v Moravskoslezském kraji, a to za 26,84 koruny za litr. Za týden tam zdražila o dva haléře.

Nejdražší paliva se prodávají v Praze, kde litr benzinu stojí průměrně 28,92 koruny a litr nafty 28,32 Kč za litr. Obě paliva tam shodně za týden zdražila o pět haléřů na litr.

Ropný koncern BP propustí 10 tisíc lidí

Ekonomika

Ropa ve středu zdražovala po zprávě Úřadu pro energetické informace (EIA) o poklesu zásob v USA o 9,9 milionu barelů na 476,7 milionu barelů, což je nejnižší stav od konce loňského března.

Krátce po 18.50 SEČ vykazovala severomořská ropa Brent růst o 0,5 procenta na 56,21 dolaru za barel. Americká lehká ropa West Texas Intermediate (WTI) ve stejnou dobu stoupala o 0,9 procenta na 53,10 dolaru za barel.

Foto: Martin Havelka, Novinky

Průměrná cena pohonných hmot v ČR k 27. lednu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám