Hlavní obsah

Ceny benzínu a nafty se už tři týdny skoro nemění

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ceny pohonných hmot v Česku i nadále stagnují. Průměrná cena benzínu Natural 95 se od minulé středy zvýšila o čtyři haléře na 31,24 koruny za litr. Průměrná cena nafty zůstává 30,45 koruny za litr stejně jako před týdnem. Vyplývá to z údajů firmy CCS.

Foto: David Ryneš, Novinky

Průměrná cena pohonných hmot v ČR k 15. únoru

Článek

Benzín i nafta zdražovaly od konce loňského listopadu, předminulý týden však začaly jejich ceny stagnovat. Analytik společnosti Finlord Boris Tomčiak uvedl, že nevýrazný vývoj cen pohonných hmot bude u tuzemských benzínových pump pokračovat i nadále.

„V nejbližším týdnu předpokládáme nepatrné zvýšení cen pohonných hmot o několik haléřů. Cena ropy na globálním trhu v uplynulém týdnu mírně stoupla,” připomněl.

Nejdražší pumpy stále v Praze

Nejdražší pohonné hmoty natankují i nadále řidiči v hlavním městě. Nicméně i tam zůstávají na cenách z loňského týdnu. [celá zpráva] Benzín se tam prodává průměrně za 31,98 koruny za litr za 31,23 koruny za litr.

Na Vysočině stojí nafta v průměru 31 korun za litr. Ve všech ostatních regionech země se její průměrná cena pohybuje pod jedenatřicetikorunovou hranicí.

Nejlevněji natankujete na Pardubicku

Nejlevnější zůstávají i nadále čerpací stanice v Pardubickém kraji. Za litr Naturalu 95 tam řidiči zaplatí průměrně 30,72 koruny, za litr nafty pak 30,03 koruny. Ceny tam tak zůstávají na stejné úrovni jako minulý týden.

Ceny pohonných hmot vytrvale rostly od konce loňského listopadu. Následovaly tak ceny ropy, která zdražovala po dohodě ropného kartelu OPEC o snížení těžby. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám