Hlavní obsah

BMW v březnu prodalo nejvíc aut v historii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německá automobilka BMW v březnu zaznamenala nejvyšší měsíční prodej ve své stoleté historii. Odbyt jí meziročně stoupl o 3,5 procenta na 240 659 vozů, uvedla v úterý firma, která je největším výrobcem luxusních aut na světě.

Foto: BMW

BMW 7

Článek

V celém prvním čtvrtletí BMW zvýšila prodej téměř o šest procent na 557 605 vozů.

"V březnu 2016 jsme dosáhli nejlepšího měsíčního odbytu v historii," uvedl člen představenstva BMW Ian Robertson, který má na starosti prodej a marketing. "Jsem si jist, že tento příznivý trend bude pokračovat i ve zbytku roku," dodal.

V Evropě i v Asii automobilka v prvním čtvrtletí zvýšila prodej zhruba o desetinu. Ve Spojených státech jí ale odbyt klesl, a to o téměř 11 procent.

Společnost BMW se stala jedničkou světového trhu s luxusními automobily v roce 2005, kdy na tomto postu vystřídala německého konkurenta Mercedes-Benz. Ten chce ještě během tohoto desetiletí BMW o vedoucí pozici na trhu připravit. Stejný cíl má ovšem také další německý rival Audi.

Historické rekordy v prodejích v březnu překonala i tuzemská automobilka Škoda Auto, když za měsíc prodala 106 300 vozů. [celá zpráva]

Reklama

Související články

BMW pracuje na X7, své nové vlajkové lodi

BMW pracuje na „ultra-luxusním” modelu, který bude jeho novou vlajkovou lodí. Nepůjde o řadu 7, nýbrž o obří SUV označené X7. V rozhovoru pro Automotive News...

Výběr článků

Načítám