Hlavní obsah

Binder požaduje v arbitráži po ČR pět miliard korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Praze tento týden začala ústní část arbitráže, ve které německý podnikatel v dopravě Rupert Binder chce po České republice pět miliard Kč jako náhradu za krach své spediční firmy Cargo Transport - Internationale Spedition. Uvedl to ve čtvrtek server Česká pozice.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Ústní řízení má pokračovat do pátku. Arbitři pak mají ohlásit verdikt do tří měsíců. Podle serveru je tento spor druhou největší arbitráží v Česku po případu Diag Human.

Německý podnikatel napadl postup českých celních orgánů, který podle jeho tvrzení měl vést k likvidaci jeho společnosti zaměstnávající stovky lidí. Náklady státu na právní zastupování a soudní řízení v tomto případě činí od roku 2005 kolem 50 miliónů korun, uvedl server.

„Do pátku probíhá ústní řízení. V arbitrážním výboru jsou tři lidé – Švéd, Němec (za Bindera) a Francouz nominovaný českým státem. Vzhledem k tomu, že se objevilo 300 stran nových materiálů, arbitři ohlásí verdikt do tří měsíců. Hraje se o pět miliard,“ uvedl pro server právník obeznámený s případem, který si nepřál být jmenován.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám