Hlavní obsah

Bílý dům představil daňovou reformu, chce výrazně ulevit firmám

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Bílý dům ve středu představil návrh daňové reformy prezidenta Donalda Trumpa, která zahrnuje snížení daně z firemních zisků z 35 na 15 procent i nižší zdanění jednotlivců. Reforma, kterou ještě musí schválit Kongres, podle Bílého domu podpoří hospodářský růst a zajistí pracovní místa i prosperitu americké střední třídě.

Foto: Carlos Barria, Reuters

Bílý dům ve Washingtonu D.C.

Článek

Ekonomové upozorňují, že snížení daní povede k růstu rozpočtového deficitu. Ministr financí Steven Mnuchin ale tvrdí, že Trumpův plán „za sebe zaplatí hospodářským růstem”.

„Bude to nejvýraznější snížení daní a největší daňová reforma v historii naší země,” prohlásil ve středu Mnuchin. Trumpův ekonomický poradce Gary Cohn na pozdější tiskové konferenci hovořil o největší daňové reformě za více než 30 let.

Snížení daní podnikům i jednotlivcům bylo jedním z hlavních pilířů Trumpovy volební kampaně. Naděje na pokles daňové zátěže po jeho zvolení přispěly k výraznému růstu cen amerických akcií.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám