Hlavní obsah

Autobusoví dopravci zavádějí na linkách do Itálie zvláštní opatření

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tuzemští autobusoví dopravci, kteří nabízejí pravidelné spoje do Itálie, zavádějí na svých linkách kvůli šíření koronaviru v zemi preventivní opatření. Posádky jsou například vybaveny větším množstvím dezinfekčních prostředků, zvyšují také informovanost pracovníků i cestujících o situaci. Spoje zatím neruší. Vyplývá to z informací mluvčích dopravních společností.

Foto: koláž Novinky.cz s použitím RegioJet a Flixbus

Ilustrační foto.

Článek

Itálie v posledních dnech zaznamenala velký růst počtu nakažených novým koronavirem. Z Česka jezdí autobusy do řady italských měst.

RegioJet podle mluvčího Aleše Ondrůje zavádí opatření zejména směrem ke svým zaměstnancům. Posádky jsou tak například ve větší míře vybaveny dezinfekčními prostředky, vedle toho bude společnost přijímat i další organizační kroky týkající se postupu zaměstnanců v situacích, kdy je během přepravy potřeba například asistence lékařské služby. „Postupy konzultujeme také s hygienickou službou,“ dodal Ondrůj.

Koronavirus se šíří Evropou

Koronavirus

Situaci kolem šíření nákazy sleduje také FlixBus, který se zatím řídí doporučeními úřadů. V Česku byla společnost požádána o spolupráci při šíření osvěty o prevenci onemocnění. Dopravce tak například cestujícím na vybraných mezinárodních linkách rozdává informační letáky. „Pokud se doporučení změní, budeme odpovídajícím způsobem reagovat,“ podotkla mluvčí společnosti Martina Čmielová.

Přílety z Itálie začíná pražské letiště směrovat do speciálních bran

Koronavirus

Spoje zatím dopravci neruší ani neomezují. Budou se především řídit pokyny českých i zahraničních úřadů. Situace se podle dopravců zatím výrazněji neprojevila ani při prodejích a rezervacích jízdenek. To se však může v dalších dnech měnit.

Preventivní opatření kvůli koronaviru zavádějí na linkách do Itálie také letečtí dopravci. Pražské letiště od úterý vyhradilo pro přílety z Itálie speciální bránu, která je určena pouze pro tyto lety.

Prostory podléhají zvýšeným ochranným opatřením, například se častěji dezinfikují, pracovníci letiště také cíleně ověřují cestující, zda se u nich neprojevují příznaky nemoci. Preventivní opatření na svých linkách zavedli také čeští dopravci Smartwings a České aerolinie.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám